Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Mar 05

Volgens mij snakken we er allemaal naar: zon, langere dagen en nieuwe energie. Ik wel in ieder geval. Heerlijk de energie die ik vanochtend ervoer tijdens mijn wekelijke hardlooprondje met mijn vaste hardloopmaatje en hond Peer. Onderweg lopen we langs gesnoeide wilgentakken in de berm, bloeiende sneeuwklokjes en langs de door diepe grote plassen springende honden in het Amsterdamse Bos. Heerlijk.

 

Herken je ook de signalen:
• Met het lengen van de dagen verandert je bioritme. Langzaamaan heb je minder slaap nodig en krijg je meer energie. Gebruik die energie om weer eens wat achterstallige klusjes aan te pakken.
• Wordt je ’s ochtends rond een uur of zes ook wakker van de zingende vogels? Ik wel, heerlijk moment, nog even omdraaien en dan in het licht opstaan. Wat scheelt dat zeg.
• Kun jij het ook niet laten iedere week bollen, tulpen, narcissen of voorjaarstakken in huis te halen? Ik wordt in ieder geval vrolijk van bloemen.

 

Voor we echt weer eindeloos op het terras of strand kunnen mijmeren, is deze tijd gezien bovengenoemde energie bij uitstek geschikt om je huis zomer klaar te maken. Je hoeft het echt niet groots te maken, kleine klusjes kunnen al heel veel voldoening geven.Door het afwerken van je klusjes en het opruimen van je huis komt er ook weer ruimte vrij in je hoofd. Echt… Gewoon proberen. En echt, het hoeft niet drastisch.


Add comment

Add Comment

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact