Espresso, cappuccino… oftewel Koninginnedag koffietijd!

Espresso, cappuccino… oftewel Koninginnedag koffietijd!

May 04

De laatste Koninginnedag

Vier dagen na dato ben ik nog steeds aan het nagenieten van een geslaagde Koninginnedag. Niet alleen vanwege een fantastische troonswisseling maar ook van mijn eigen koffiefeestje. Al jaren liep ik rond met het idee om tijdens lekkere koffie te gaan verkopen..

 

De voorbereiding

Dit jaar moest het er echt van komen.. Na enige dagen van voorbereiding heb ik de29e april de auto naast de door een moeder van de crèche gekaapte plek kunnen parkeren.. Een auto volgepakt met een aggregaat, VBM espressomachine, bonenmaler, 5 kg koffie, 40 liter melk, 100 stukjes oranjekoek en 50 stukjes dadeltaart… Kortom alles om heerlijke koffie te bereiden.

 

En gaan…

’s Avonds vroeg naar bed, ik viel gelukkig snel ik slaap, want ik had alles goed voorbereid. En toen de wekker om 02.15 uur. Ja ja, je moet er wat voor over hebben om zeker van je mooie plek te zijn. Kwart voor drie fietste ik met de laatste spulletjes richting de Apollolaan. Ter plekke nog even een paar sterke mannen aangekeken die me geholpen hebben om de aggregaat uit de auto te tillen. Na enig uitpak- en opbouwwerk, heb ik rond 04.00 uur de aggregaat aangezet…sorry buren.


Cashen

En zodra de bonenmaler begon te draaien en de geur van koffie ontsnapte, wisten mijn buren mij te vinden, en al snel daarna de vroege vrijmarkt bezoekers. Een mooi continue stroom van koffieliefhebbers. Totdat het 10.00 uur werd toe brak de gekte toe… Heerlijk, lekker knallen en de ene na de andere koffie maken. Ondertussen lekker aan de klets, taartjes bijvullen, de boel schoonhouden etc. Tussen 11.00 en 13.00 was ik ontzettend blij met de hulp van Gerdrik en Nanne. Voor de vele hand en span diensten. Daarna druppelde het heerlijk door tot een uur of 15.00 uur. Daarna ben ik rustig gaan inpakken. Om 17.00 uur dronk ik mijn eerste welverdiende biertje van de dag. Daarna nog heerlijk voor de tv kijken naar de prachtige beelden van de troonswisseling en de koningsvaart over het IJ. En natuurlijk centjes tellen… Na aftrek van alle kosten heb ik €900,- overgehouden aan deze dag. Meer dan tevreden.

 

Wat zegt die dagje over mij?

Ondanks dat ik best wel bescheiden ben, denk ik dat deze succesvolle dag mijn organisatietalent symboliseert. Zoek jij ook hulp bij het organiseren of coördineren van een evenement of project? Of iemand die structuur en overzicht aanbrengt in welke situatie dan ook? Neem dan eens contact met mij op, om de mogelijkheden te bespreken.


Comments (1)

  • Monique

    June 23, 2013, 6:50 am

    Geweldig Anneke, het klinkt als een erg leuke en (financieel) geslaagde Koninginnedag. En wat let je om het op Koningsdag voort te zetten??
    Succes!
    Groetjes Monique

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact