Mag je je Sint cadeaus doorgeven?

Mag je je Sint cadeaus doorgeven?

Dec 08

Wat mij betreft wel… In december komt wellicht de volgende vraag bij je naar boven; Mag ik mijn cadeaus doorgeven? Tja, wat zou jij iemand adviseren die niet helemaal blij is met jouw cadeau? Als organizer heb ik natuurlijk vaker met deze vraag te maken. Vaak kom ik spullen tegen weggestopt achter in een kast.

 

Als ik vraag wat mijn klant met een dergelijk artikel wil, komt er vaak een heel verhaal. Mijn advies is altijd dat je met het weggeven of wegdoen van dit cadeau de persoon van wie je het gekregen hebt niet wegdoet. En bedenk je dat je het cadeau kunt ervaren als een blijk van waardering. Met de bedoeling er energie van te krijgen, en niet om in een hoekje weggestopt te worden. De gever zal echt wel begrijpen dat wanneer dit laatste het geval is, je het cadeau wegdoet.

 

Mijn advies, ook in deze cadeaumaand: geef je spullen een tweede leven, maak er iemand anders blij mee. Ik steun bijvoorbeeld het initiatief bij ons op school, waarbij er etenswaren en ook cadeaus ingezameld worden voor de voedselbank in Amsterdam. Deze gezinnen zijn superblij met een extraatje tijdens de feestdagen en een cadeautje voor hun kinderen. Of maakt bijvoorbeeld een cadeaupakket voor iemand die het verdiend heeft.

 

Het gaat niet om de cadeautjes, maar om de intentie waarmee je cadeaus geeft en ontvangt…


Comments are closed.

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact