Kleine kinderen worden groot…

Kleine kinderen worden groot…

May 20

Kleine kinderen worden groot

 

Over loslaten gesproken… Niets toepasselijker dan het moment waarop je kind naar school gaat. En wat mag ik een bevoorrechte moeder zijn, dan mijn zoon het allemaal geweldig en prima vindt. Zegt gewoon om half 9 ‘dag mem’. Mem is overigens Fries voor mama.

En daarmee ontstaat er op de woensdag en vrijdag (de dagen dat mijn zoon normaal niet naar de crèche ging) meer ruimte in ons huis.

 

Wat is ruimte?

 

Volgens woordenboek.nl is de definitie van ruimte als volgt:
1 Beschikbare uitgestrektheid, mate waarin iets ruim is. 2 Vertrek, kamer. 3 Heelal, universum.

Gerelateerd naar mijn werk als organizer valt daar natuurlijk het nodige over te vertellen. Want hoe creëer je nu die ruimte in bijvoorbeeld je huis of hoofd?  Wie kent de uitspraak niet…

 

Ruimte in je huis is ruimte in je hoofd…

 

Als het in huis een rommeltje is, kasten uitpuilen van de spullen en je nergens meer een leeg plekje lijkt te hebben, zorgt dat voor een onrustig gevoel. Je voelt je niet meer thuis in je eigen huis. Soms is de warboel zo groot dat je jezelf er niet meer toe kunt zetten om op te gaan ruimen.

 

 

Vastzittende energie

 

Ik ervaar vaak bij klanten dat deze warboel heel direct samenhangt met vastzittende energie.  Want warboel hoopt zich op als energie stagneert en energie stagneert als warboel zich ophoopt. Het opruimen van je warboel zorgt ervoor dat je energie weer gaat stromen.

 

Ik hoop natuurlijk dat deze inzichten je helpen om aan de slag te gaan. Weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je meer weten over het ontstaan van warboel. Schrijf je dan hier in voor mijn gratis workshop LAAT LOS op maandagavond 27 mei a.s.

 


Comments are closed.

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact