Tijd voor vakantie…

Tijd voor vakantie…

Jul 01

Sinds afgelopen vrijdag is het officieel zomervakantie. De kinderen in het zuiden zijn al vrij. En in Amsterdam zijn we vanaf volgende week vrij.

 

De uitdaging
Waar onze kinderen mogen gaan genieten van hun welverdiende vakantie, zorgt deze zelfde vakantie binnen menig gezin voor de nodige stress. Waar vangen we de kinderen op, in de weken dat we niet op vakantie zijn… ? En hoe komen we de ‘echte’ vakantie zonder kleurscheuren door? Zodat we zonder zorgen kunnen genieten.

 

Maak op tijd een planning
Mijn advies: maak tijdig een planning voor logeerpartijtjes en andere speelafspraken. Dit voorkomt dat je zelf onrustig wordt en je eigen afspraken niet kan nakomen. En het voorkomt dat je helemaal afgebrand met vakantie gaat. Ik moet zeggen dat ik zelf wel even moest wennen dit jaar, nu Rients voor het eerst naar school gaat. Er worden – ontzettend leuk -, zo net voor de vakantie nog allemaal uitjes, borrels en het schoolfeest georganiseerd. Echt een aanslag op je tijd, dus veel leuker als je er ook de tijd voor neemt.

 

Ik ga op vakantie en neem mee…
Naast veel spullen, ook je kinderen. Het vereist organisatietalent en stressbestendigheid: op reis gaan met je kinderen. Wil je leuke herinneringen overhouden aan je vakantie, bereid je dan goed voor en neem de tips van deskundigen ter harte. Ik heb voor het juli nummer van Jij&je kinderen (nu in de winkel) samen met andere deskundigen een bijdrage mogen leveren aan een artikel over dit onderwerp.

 

 

Onderstaand nog een aantal praktische tips:

  1. Houd de bagage voor de kinderen compact. Kinderen hebben niet veel nodig om zich te vermaken. Handig: compacte spelletjes en speelgoed en een opvouwbaar afwasteiltje (ook leuk als ‘badje’).  En geef niet alles tegelijk. Als je steeds wat anders geeft, genieten ze langer van het speelgoed.
  2. Houd er rekening mee dat sinds 26 juni 2012 elk kind verplicht een eigen paspoort nodig heeft. Dit geldt zowel voor reizen naar landen binnen als buiten Europa.
  3. Zorg dat je altijd luiers, snoetenpoetsers, zonnebrand, reisziektepilletjes en pleisters voor het grijpen hebt. En een bakje om de spugen als je kind last van reisziekte heeft. Een paar afvalzakjes zijn ook handig om vervelende geurtjes in de auto te voorkomen.
  4. Doe het de eerste vakantiedagen extra rustig aan. Goed voor de ontspanning en goed voor je kids. Zo kunnen ze langzaam wennen. En breng routine aan. Doe terugkerende dingen op vaste momenten. Dat zorgt voor rust en herkenning voor de kinderen en gemak voor jezelf.

 

Een hele fijne, relaxte vakantie toegewenst!

 


Comments are closed.

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact