Samen achterstallig onderhoud wegwerken…

Samen achterstallig onderhoud wegwerken…

Sep 02

Deze maand ben ik gestart bij een nieuwe klant, een man die gezien zijn beperkingen volledig afhankelijk is van ondersteuning door derden. En dat is vaak niet makkelijk, zeker als hulpverleners je in de steek laten, hun woorden niet waarmaken of door andere omstandigheden niet in staat zijn hun diensten te verlenen.

 

Deze afhankelijkheid maakt mijn cliënt soms behoorlijk van slag. Want wanneer je gezond bent, besef je zeker niet, hoe vaak instanties en regeltjes tegen je werken. En bedenk dat ook nog eens welke papierrompslomp je moet door-akkeren om je PGB te verantwoorden. Heel begrijpelijk dat de moed je dan zo nu en dan in de schoenen zakt.

 

Meneer was daarom behoorlijk opgelucht dat ik vanaf half augustus de werkzaamheden weer kon oppakken die mijn collega organizer netjes had achtergelaten. Omdat meneer een maand of twee geen hulp had gehad, hebben we de afgelopen 3 weken samen hard gewerkt om het achterstallig onderhoud weg te werken. Een mooie manier om elkaar ook beter te leren kennen. Ik help deze cliënt met zijn administratie & betalingen. Geheel op zijn manier, want meneer heeft een prachtig en nauwkeurig systeem. Zelfs ik kan nog van hem leren.

 

Voldoening…

 

Ik voel mij een bevoorrecht persoon dat ik mijn bijdrage in deze kan en mag leveren. Als je ziet hoe mensen weer energie krijgen op het moment dat er weer structuur ontstaat, dan geeft dat enorm veel voldoening. En hoe leuk is het dan, dat dit ook nog eens bevestigd wordt door de cliënt. Daar doen we het voor. Het zijn de kleine dingen die het doen. Want meneer was zeer verrast toen ik hem voor zijn verjaardag een vrolijke kaart met een gratis uur ondersteuning cadeau deed. Voor mij zo vanzelfsprekend, maar voor meneer heel bijzonder.


Comments are closed.

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact