Rust, reinheid & rotzooi… in de media

Rust, reinheid & rotzooi… in de media

Dec 01

Professional Organizer Anneke Dijkstra over het opruimen met kinderen in de Woonspecial 2015 van Kek Mama en Ouders van Nu.

 

“Opruimen heeft nut, maar maak je er ook niet te druk om. De meeste ergernis begint bij rondslingerende spullen van je kinderen. Dat houdt op door het weer terug te zetten, maar je kunt het ook bij jezelf oplossen door er anders mee om te gaan. Is het echt zo erg, of is er een andere reden waarom je je eraan stoort? Misschien ben je te druk en zou je meer tijd voor je gezin willen. Word je er echt ongelukkig van, dan zou je er inderdaad iets aan kunnen doen. Maar ook dat verschilt per persoon: de een is beter in troep negeren dan de ander.”

 

Kun je opruimen nog een beetje leuk maken voor kinderen? “Wil je je kinderen leren meehelpen met opruimen, betrek ze dan in de aanschaf van opruimartikelen; een mand in hun lievelingskleur kan al motiverend zijn. Of kies voor een originele oplossing: kapstokhaken met een net voor de knuffels, of kleine basketbalnetjes boven de wasmand of prullenbak. Geef ze een ‘twijfeldoos’ waarin je samen speelgoed stopt waarvan je denkt dat ze er niet meer mee spelen. Spreek af dat de boel weg kan als ze er de komende maanden niets uit missen. Zo leren ze nadenken over het ordenen en selecteren van hun spullen.”

 

2015-12-01 artikel Kek 1 2015-12-01 artikel Kek 2 2015-12-01 artikel Kek 3


Add comment

Add Comment

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact