In beweging voor kinderen in de townships van Kaapstad…

In beweging voor kinderen in de townships van Kaapstad…

Dec 14

Je bent beter bestand tegen werkdruk, stress en tegenslag als je lekker in je vel zit. En dat bereik je niet alleen door op tijd je grenzen te bepalen, maar ook door gezond  eten, voldoende te slapen en dagelijks te bewegen.  Voor dat laatste is in 1998 zelfs een norm ontwikkeld, de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Voor volwassen in dat een half uur matig intensief bewegen, ten minste vijf dagen in de week.  Wat matig bewegen precies inhoudt vindt je uitgelegd op de site 30minutenbewegen.nl.
Bron: timemanagementkalender 2013

 

Zoals jullie misschien weten voldoe ik op het moment zeker aan deze norm. Ter voorbereiding op mijn ultieme uitdaging in 2014, de Two Oceans marathon in Kaapstad, train in minimaal 3 keer per week buiten, doe ik thuis tussendoor de nodige krachtoefeningen. Los van deze trainingen pak ik voor mijn werk in Amsterdam altijd de fiets en heb ik de mazzel dat veel van mijn klanten vaak op 15 tot 30 minuten fietsen wonen J. Dus genoeg beweging om lekker in mijn vel te zitten.

 

Wat we soms vergeten is dat beweging voor ons zo toegankelijk is, mijn deelname aan de Two Oceans maakt mij heel bewust van het feit dat dit voor velen niet zo is. Ik loop de Two Oceans samen met het team van Leslie Pangamanan. Leslie is de founding father of Run4Schools. Deze stichting organiseert activiteiten tijdens en na school in de townships van Kaapstad. Om deze kinderen, die niets anders hebben, een leuke en nuttige invulling van hun dag te geven, hun talenten te ontwikkelen en vooral om hun voor de deur van de verslaving weg te halen. En zo voor zover dat kan ‘lekker in hun vel’ te laten zitten.

 

Naast het feit dat ik letterlijk wil stimuleren om te bewegen, heb ik jullie steun meer dan nodig om deze kinderen te steunen. Mijn doel is minimaal € 1700,- bij elkaar te lopen. Ik ga de uitdaging aan om deze ultramarathon van 56 kilometers uit te lopen, helpen jullie mij om mijn financiële uitdaging te realiseren?

 

 

Ieder euro is meer dan welkom, doen jullie mee?

 

Doneren kan via http://www.run2oceans4schools.nl/Runner/Anneke-Dijkstra.

 

 

Bij voorbaat alvast bedankt.

 

Liefs Anneke


Comments are closed.

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact