Loslaten

Loslaten

Feb 26

Loslaten…
Afgelopen zaterdag was de verjaardag van mijn moeder, en alweer de tweede dat ze er niet meer bij is. Dit soort dagen blijven verdrietig, een dierbare loslaten wendt nooit. En toch realiseer ik mij iedere dag dat haar overlijden mij heeft doen besluiten als organizer aan de slag te gaan. En dat is iets waar ik nog geen dag spijt van heb en heel veel energie uit haal. Ze zou best trots geweest zijn en mij uitermate geschikt vinden voor dit werk.

Want we hebben tijdens haar ziek zijn, samen flink ge-organized. Mijn moeder heel sterk de behoefte om spullen op te ruimen, de administratie te ordenen en dingen weg te doen. Letterlijk loslaten, zodat ze daar in ieder geval geen zorgen over hoefde te hebben. Bovendien was het ook nog eens een fijne, nuttige afleiding in een hele verdrietige periode.


Zelfstandig zijn

De keuze voor het zelfstandig ondernemerschap was na deze periode een logische en ook een spannende. Waar je als werknemer heel luxe maandelijks je salaris gestort krijgt, begin je nu met niets. En hoewel ik de vorige keer schreef dat ik al heel wat klanten heb, valt dat saldo aan het einde van de maand toch wel ietsje tegen…


Minder is het nieuwe meer!

Een bijkomende voordeel van ‘minder‘ is, is dat je creatiever wordt. Minder is het nieuwe meer! En ondanks de sombere CBS prognoses, denk ik dat het deels goed is dat we leren minimaliseren. Want wat heb je nou eigenlijk nodig? Kijk maar eens hoe weinig je eigenlijk daadwerkelijk gebruikt. En het geluksgevoel van een nieuwe aankoop is vaak snel weer weg. Ik heb ervaren dat ervaringen veel meer een geluksgevoel geven. Dat ene moment, dat leuke etentje bij vrienden thuis en dat weekendje Vlieland. Ik sfeer je dat ondanks dat ik nog genoeg kan kopen, het goed voelt niet meer afhankelijk te zijn van spullen.


En delen is het nieuwe hebben…

En heb ik wel iets nodig, dan deel ik waar nodig. En ja, ik deel ook iets van mijzelf. Mijn auto deel ik met de buren en via Snappcar. Eigenlijk wilde ik hem wegdoen, maar dat leverde gezien zijn leeftijd weinig op. Nu hebben anderen er ook profijt van en heb ik een bijdrage in mijn vaste maandlasten. En ik beloof je, als ie het begeeft, gaat ie alsnog weg.
Op 23 maart organiseer ik samen met een collega de loslaatdag in Amsterdam, daar kan ik je nog veel meer vertellen over, delen ook wel het ‘nieuwe hebben’ genoemd.


Comments are closed.

ERVARINGEN UIT DE PRAKTIJK

Als je opziet tegen het opruimwerk, al ben je er zelf goed in, vraag dan Anneke om hulp. Daarna kijk je uit naar de...

Onze gesprekken hebben zoveel ruimte gegeven, dank je wel! Heb zelfs van de website parttime bedrijf er af laten ha...

buroSTIPT neemt je mee in de wereld van orde en overzicht. Met praktische tips en haar buitengewone gave om dingen ...

Contact